FAQ - Simeona

SI POZABIL SVOJE PODATKE?

USTVARI RAČUN

Priporočam šampon za mastne lase, da lasišče resnično očisti, hkrati pa balzam za suhe lase, da se konice las nahranijo in navlažijo.

Priporočam šampon za suhe lase in balzam za mastne lase.

Izdelki imajo različne pH vrednosti: pH šampona je 5.4, pH balzama pa  4.7.

Ne, Simeonini izdelki so namenjeni obema spoloma. Tudi vonj izdelkov je zelo nevtralen in bi ga težko pripisali kateremu od spolov. Ženske ponavadi nagovarjam zato, ker sem zaljubljen v njihove lepe lase.  Seveda pa ob tej priložnosti k nakupu vabljeni tudi moški.

Absolutno, z vso gotovostjo si upam trditi, da se bo kvaliteta tvojih las ob redni uporabi Simeoninih izdelkov znatno izboljšala. Pa ne zato, ker tako menim jaz, ampak zato, ker za sestavinami v izdelkih stojijo znanstvene študije, ki to dokazujejo.

Nič. Balzam ponavadi nanašamo samo na spodnjo polovico las in samo enkrat. Medtem, ko s šamponom umivamo celotno dolžino las in lasišče. Če šampon tekom umivanja nanašamo dvakrat, je razlika v porabi še toliko večja.

To je sicer odvisno od več dejavnikov, a v povprečju se za eno umivanje las porabi približno 10 mL šampona. Torej 200 mL plastenka zadostuje za približno 20 umivanj. Če predpostavimo, da si ženska umije lase dvakrat do trikrat tedensko, komplet zadostuje za približno 2 meseca.

Seveda nove produkte lahko pričakuješ v poletnih mesecih.

Simeonini izdelki niso agresivni in so seveda primerni tudi za otroke.

Ne, če bi želeli zmanjšati učinkovitost oz. razpad določenih sestavin bi morala temperatura vode presegati 70°C dalj časa. S tako vročo vodo, pa si seveda nihče ne umiva las.

Problem nastane predvsem pri barvanih belih oz. beljenih laseh. Ti namreč z uporabo navadnega šampona postanejo rumeni. V izogib temu se priporoča uporaba vijoličnih šamponov, ker vsebuje pigment, ki nevtralizira rumeni ton barve.

Zelo odvisno od več dejavnikov. Glede na izkušnje lahko rečem da bi v dveh do treh tednih razlika morala biti očitna. Pojavil se bo večji lesk, manj cepljenja konic ter bolj zdravi in mehki lasje.

Vsebuje olje Inkovskega oreščka, za katerega so z znanstvenimi študijami dokazali, da zmanjšuje poškodovanost las. Balzam vsebuje tudi kokosovo in karite maslo, za katera pa je dokazano, da okrepita lase.

Šampon vsebuje več različnih vlažil. Med drugim: Sok aloe vera, Betain, Provitamin B5, glicerin, Alantoin.

Certifikacijskemu inštitutu Ecogea je potrebno predložiti oceno varnosti kozmetičnega izdelka skupaj s formulacijo. Posredovati jim je potrebno tudi dokumentacijo vsake posamezne sestavine (varnostni list in analitski izvid). V kolikor izdelke proizvajaš sam, si ogledajo tudi proizvodno lokacijo, saj mora ustrezati njihovim standardom.

Ne, a lahko masko nadomestiš tako, da na lase naneseš malo večjo količino balzama in ga pustiš delovati dalj časa, med 15 in 20 minut.

VRH